Зарядни станции за автомобили | Megatok

Нямам ток в гаража или паркомястото, а искам да си сложа зарядна станция. Какво да правя?

За съжаление, не можем категорично да ви разясним процедурата по пускане на нова партида или увеличаване на съществуваща. Това зависи от ЕРП-то във Вашия район.

Тук ще ви помогнем да решите от какво имате нужда. Когато избирате мощност за зарядната станция, е добре първо да прецените дали изобщо има нужда от 3-фазно захранване. Ако електромобилът ви е с монофазно OBC, пускането на 3-фазна партида може да се окаже голяма грешка. Партидите битов ток са обикновено до 15 кВт, но ако е 3-фазна, имате доста по-малък максимален ток на фаза – около 20А. Ако вашият електромобил е с монофазно OBC, почти е сигурно, че е 7кВт или 32А на фаза. В този случай ще можете да зареждате не с максималната възможна мощност, а с около 4-5кВт. Доброто в случая е, че вече доста от електромобилите са с 3-фазни OBC, и вероятността да сте с такъв или в бъдеще да закупите такъв е вече малка. Най-масово разпространените електромобили са с 11кВт 3-фазно бордово зарядно, така че 15 кВт 3-фазна партида ще ви е напълно достатъчна.

В заключение, освен ако нямате електромобил с монофазно бордово зарядно, спокойно може да искате от енергото 15кВт 3-фазно захранване, стига цената и условията поставени от ЕРП да Ви устройват.

ПОЛЕЗНИ СТАТИИ

Call Now Button